TEAM üdvözöl az oldalán!

regisztrációhoz dobj egy mailt: >>e-mail küldés<<
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
Facebook
Legújabb látogatók
  • Yoda
    [ 6 nap, 4 óra, 20 perc, 9 mp ezelőtt ]
  • hono
    [ 1 hét, 14 óra, 5 perc, 5 mp ezelőtt ]
  • Sirm Ali
    [ 1 hét, 4 nap, 23 óra, 46 perc, 8 mp ezelőtt ]
  • Ty$on
    [ 3 hét, 6 nap, 13 óra, 30 perc, 42 mp ezelőtt ]
  • PΞPPΞ
    [ 1 hónap, 1 hét, 5 nap, 2 óra, 2 perc, 6 mp ezelőtt ]
  • Stumfi
    [ 1 hónap, 4 hét, 1 nap, 13 óra, 31 perc, 32 mp ezelőtt ]
  • Wadmagyar
    [ 2 hónap, 2 hét, 2 óra, 44 perc, 25 mp ezelőtt ]
  • Sagittarius
    [ 2 hónap, 2 hét, 5 nap, 17 óra, 59 perc, 17 mp ezelőtt ]
  • citromdidi
    [ 3 hónap, 1 hét, 20 óra, 56 perc, 17 mp ezelőtt ]
  • mignon
    [ 4 hónap, 3 hét, 4 nap, 16 óra, 17 perc, 31 mp ezelőtt ]
TEAM
Clancore.hu - Klánprofil
Ágyas pálinka készítés!

Receptek a folytatásban!
Pár receptel szeretnék kedveskedni nektek és azoknak is akik még nempróbáltak ilyet!


Ágyas pálinka

Kell hozzá némi jóféle házi (szilva), pálinka, meg aszalt szilva.

Az aszalt szilvát beledobáljuk egy szeles szájú üvegbe, aztán ráöntjük a pálinkát. Ezután nincs más teendő, mint várni néhány hetet, - ez a legnehezebb! majd leszűrni.

Nagyon finom, aranyszínű nedű lesz belőle!

Ugyanez működik aszalt sárgabarackkal is, csak azt célszerűbb barackpálinkára tölteni.



Citrompálinka (Limoncello)

Hozzávalók: 1 kg citrom, 1 liter alkohol, 1 kg cukor.

Elkészítés:
Végy 1 kg citromot, majd egy éles kést, és vastagon hámozd meg, hogy a fehér húsa is belekerüljön. Végy egy széles szájú üveget és szórd bele. Miután vásároltál a patikában 1 liter 96 %- os alkoholt, locsold rá a szomjas citromhéjjakra. Hagyd állni 4 napig, keverd meg, és adj neki még egy napot. Forralj 1 liter vizet, majd tégy hozzá 1 kg cukrot és kevergesd, míg fel nem olvad. Amikor lehűlt a szirup öntsd nyakon a részeg citromhéjat. Egy nap múlva szűrd le, tedd üvegbe, jól hűtsd le. Kínáld meg a szomszédot egy kupicával a többit, dugd el előle, mert megissza az összest. Ha van még energiád, akkor újabb 1 liter sziruppal nyakon öntöd a szűrőben fennakadt citromhéjat, egy napig állni hagyod, újból leszűröd, ebből már kínálhatod a szomszédot, nem ver meg a felesége, hogy rászoktattad az alkoholra. Ha van kedved pepecselni, akkor még egyszer leöntheted 1 liter sziruppal, ezt ízesíted málnaszörppel, már a kiskorú is ihatja


Dél-ausztriai mézpálinka

Hozzávalók: 1 liter "Treberschnaps" (törkölypálinka), 3 evőkanál erdei virágméz, egy kis darab citromhéj (csak a sárga része).

Elkészítés:
3 hónapig érlelődik, hűvös helyen.

Az edényt naponta erősen fel kell rázni!


Mézes diópálinka

Hozzávalók: 1 liter tiszta alkohol, 20 dkg puha zöld dió, 50 dkg virágméz,

1 dkg szegfűszeg, 1 dkg őrölt fahéj. Nagyon egyszerű. Időigényes.

Elkészítés:

A diót váltott vízben többször átmossuk, nagyon apróra összevágjuk, és beletesszük az alkoholba. Jól ledugaszolt üvegben legalább négy hétig hűvös helyen hagyjuk állni. Ezután beleszórjuk a megroppantott szegfűszeget és a fahéjat. 5 dl vizet felforralunk, belecsorgatjuk a mézet, de már csak egyet forralunk rajta. A tűzről lehúzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tetején képződött habot gondosan leszedegetjük. A diós-fűszeres alkoholt

(a diódarabkákkal együtt) jó nagy befőttesüvegbe tesszük, majd hozzáöntjük a mézes vizet. Jól összekeverjük és letakarjuk. Hűvös helyen két hétig érleljük, időnként megkeverjük. Ezután először szitán, majd gézen vagy tüllön is átszűrjük. Kisebb méretű palackokba töltjük, és jól ledugaszoljuk. Akár azonnal is fogyasztható. Remek ízesítő fagylalthoz, krémekhez, de magában is különleges. Viszonylag nagy alkoholtartalmú ital, gyerekeknek egyetlen cseppet se adjunk belőle!


Narancspálinka

Hozzávalók: 25 dkg cukor, 2-2 db citrom és narancs, víz, 2 liter pálinka.

Elkészítés:

Negyed kiló cukorral dörzsöljünk le két citromnak és két narancsnak a héját, azután tegyük a cukrot a lábasba és öntsünk a cukorra csak épen annyi vizet, a mennyit felvesz. A narancs és citrom levét csavarjuk bele a cukros vízbe, tegyük aztán láng-tűzre forrni. Mikor erősen kezd a cukor főni, öntsünk bele két liter pálinkát, és ezt főzzük fel a cukorral, negyed óráig. Negyed óra múlva vegyük el a tűztől, öntsük üvegbe, egy hétig rázzuk fel minden nap, azután szűrjük át sűrű ruhán, és újra tegyük tiszta üvegbe.

Narancspálinka-2

Hozzávalók: 1 nagy narancs, 44 szem kockacukor (mi a családban csak
22 raktunk bele, így is elég édes), 44 szem kávé, 1 rúd vanília, fél liter vodka.

Elkészítés:

A narancsot megszurkáljuk 44 helyen (pl. :kötőtűvel), bele rakjuk egy nagyszájú üvegbe, belerakjuk a kockacukrot, a kávét, a vaníliát és leöntjük a vodkával. Légmentesen lezárjuk az üveget, és 44 napig érni hagyjuk, közben kétnaponta nem árt megrázogatni.

Leszűrjük, üvegbe töltjük, hidegen sokáig eláll.

Az íze érdekes, nekem egy kicsit jobban érződik a kávé, mint a narancs.


Vaníliás pálinka

Hozzávalók: 25 dkg cukor, fél rúd vanília, 1,5 liter pálinka,
25 dkg mandula, álkörmös.

Elkészítés:

Negyed kiló cukrot vízbe kell mártani, és azonnal egy porcellán lábasba kell tenni, hogy egészen elolvadjon. A lábast tegyük láng-tűzre, s mikor a cukor elkezd forrni, mindjárt tegyünk bele fél rúd apróra vágott vaníliát és másfél liter pálinkát; a pálinka lehet akár minő fajú, csak tiszta és hamisítatlan legyen. Hagyjuk főni a cukorral a pálinkát és mikor forró lett, tegyünk bele negyed kiló mandulát, héjától meghámozva és mozsárban jól megtörve. Miután a pálinka a mandulával együtt negyed óráig főtt, tegyünk még bele egy kis pálinkás pohár sötét veres álkörmöst, (álkörmöst minden gyógyszertárban lehet kapni s nagyon olcsó.) Ezt a pálinka keveréket öntsük üvegbe és dugjuk be jól; minden nap egyszer rázzuk fel erősen, hogy a leülepedett mandula a pálinkával összekeveredjen. Egy hét múlva finom ruhán szűrjük keresztül, és újra tegyük üvegbe, jól ledugaszolva. Az így készült házi-pálinka, a legkellemesebb ízű, csemege-italok közé tartozik.


Vegyes gyümölcspálinka

Hozzávalók: 25 dkg cukor, cseresznye, málna, eper, 2 liter pálinka.

Elkészítés:

Negyed kiló cukrot mártsuk meg vízbe, tegyük tiszta lábasban láng-tűzre forrni; mikor a cukor forrni kezd, öntsük bele a következőleg készített
gyümölcslevet: egy kis tányérnyi érett fekete cseresnyét, ugyanannyi málnát és epret törjünk által szitán; ez a gyümölcslé legyen egy félliternyi. Amint már a cukor elolvadt, azonnal öntsük a gyümölcslevet a forró cukorba, s ugyanakkor tegyünk még e keverékhez két liter jó, tiszta pálinkát. Ezeket együtt főzzük még fél óra hosszáig, akkor öntsük üvegbe és dugjuk be.

Egy hétig minden nap rázzuk fel az üveget, azután szűrjük át sűrű ruhán és tegyük megint tiszta üvegbe.


Házi ágyas pálinka

1 l pálinka
1 marék aszalt nagyszemű mazsola
1 marék aszalt szilva
1 marék aszalt megy
1 marék aszalt ribizli
1 marék aszalt sárgabarack
1 rúd vanilia
3-4 evőkanál méz

Egy megfelelő üvegbe pl. befőttesüveg beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket, rátöltjük a pálinkát, majd belerakjuk a rúd vaniliát, és a mézet.
Mézből lehet többet is, ki mlyen édesen szereti, ennyitől (3-4 ek.) enyhén édes lesz, ha kb. Mézes Fütyülős szintet akarunk, akkor mehet bele simán 5-6 ek. is.
Szóval összeraktuk, keverjük meg jól, aztán fedjük le az üveget, gézlappal, vagy a kupakját csavarjuk rá. Sötét, hűvös helyen érleljük pár hónapig, 3-4 naponta megkavarva, de minél tovább áll, annál jobb lesz.

(a képek csak ilusztrációk!)

Egészségetekre!








Beküldte: oszolee vasárnap 09 január 2011 - 13:17:37 Beszolások: 5
Ne csalj!

Szervereinken a csalás, a provokáló, szidalmazó szöveg automatikus kizárással jár.
Chatbox
bullet hono
10 dec : 20:24
Faragja a tetőt..
bullet Sirm Ali
09 dec : 11:54
de mi van Atek val??
bullet hono
22 nov : 21:45
cső semmi:D
és veled mi van?
Te nem sofőrködsz
belföldön?
bullet Ty$on
18 nov : 19:12
Szevasztok srácok mizus felétek?
bullet hono
08 okt : 21:48

bullet Sirm Ali
29 szept : 20:00
bullet hono
03 szept : 19:28


bullet hono
23 aug : 16:21
bullet hono
04 aug : 20:42
bullet hono
24 júl : 21:06
Mikor?
bullet Sirm Ali
22 júl : 11:38
bullet hono
15 júl : 21:38

bullet hono
28 jún : 20:35
Nyihá.. Ki szomjas?
bullet hono
06 jún : 14:01

bullet hono
21 máj : 21:01
jóó..
bullet Robcaj
21 máj : 09:19
>>klikk ide<<

bullet hono
08 máj : 18:17
A hát,meg hát..
bullet Sirm Ali
06 máj : 21:29
Donor ?
bullet hono
05 máj : 18:33
Csütörtöktől,már újra a régi leszek...
bullet hono
01 máj : 10:15
bullet citromdidi
01 máj : 00:40
de:)
bullet hono
28 ápr : 20:37
és újra él...!
vagy nem?
bullet hono
05 ápr : 18:27
de akkor aztán hajrá,erígyráá.
bullet hono
05 ápr : 18:26
Elméletileg a május közepétől..
bullet Sirm Ali
02 ápr : 22:27
Norbi kinőtt már az új májad? Mikor ihatunk már..

Szervereink
Clancore.hu - Szerveradatok
TS3
Clancore.hu - Szerveradatok
War Info

L.A.H. 29 - 11
[VH] 21 - 19
Budos 21 - 19
JCSR 19 - 21
[D.H.Co] 16 - 13

More...
Oldal létrehozási idõ: 0.0775 másodperc, 0.0060 lekérdezési idõ.